Brandweer-, dak, & plafondhaken

Nuplaglas® glasvezel is uitstekend om toe te passen in brandweergereedschappen.
Nupla Brandweerhaken, Dak- en Plafondhaken zijn brandweergereedschappen waar brandweerlui steeds kunnen op rekenen !

Deze gereedschappen werden ontwikkeld gebruik makend van dezelfde Nuplaglas® TCP glasvezel, maar met een synthetische honinggraatstructuur binnenin. Dit resulteert in een zeer licht eindproduct, maar met nog steeds dezelfde sterkte van staal.

De Nupla brandweerhaken en dak- en plafondhaken zijn beschikbaar met stelen in verschillende lengte, met butt en D greep.

Verdere productontwikkeling samen met brandweerkorpsen heeft het Nupole systeem tot stand gebracht – Nupole Take Apart – een assortiment van componenten van 90 en 120 cm die kunnen samengevoegd worden via een eenvoudig ‘kliksysteem’. Deze gereedschappen kunnen zeer flexibel gebruikt en opgeborgen worden in het voertuig.  Het Nupole Systeem vermindert de investering die nodig is voor complete tools en vermindert de gereedschapsvoorraad.
Het gereedschap, de steel-verlenging en eindgreep hebben passende connectoren die een snelle montage en demontage mogelijk maken. Langere gereedschappen kunnen snel geassembleerd worden dmv extra verlengstukken  De stevige connectoren zijn vervaardigd uit vliegtuigaluminium.